Мађарска одбила да изручи Груевског

Мађарска неће испоручити властима у Северној Македонији бившег премијера Николе Груевског, који од новембра прошле године борави у Будимпешти и ужива статус политичког азиланта, саопштили су из македонског Министарства правде.

Из Министарства правде Северне Македоније навели су за портал а1он да су добили обавештење да је мађарски Врховни регионални суд усвојио коначну одлуку да нису испуњени законски предуслови за испоручивање Груевског, јер му је на његов захтев одобрен азил у Мађарској.

Наводе да у складу са актом број 38 за међународну правну помоћ у кривичним предметима, особа којој је омогућен азил неће бити испоручивана држави, коју је напустио.

Мађарска је одбила екстрадицију Груевског на захтев Северне Македоније за издржавање казне затвора од две године у случају македонског Специјалног тужилаштва "Тенк", односно набавке службеног мерцедеса.

Груевски борави у Будимпешти скоро годину дана, док македонско Тужилаштво за процесуирање организованог криминала и даље води страгу како је Груевску успео да напусти Северну Македонију и ко му је помогао у томе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво