Како ће ХРТ морати да се "искупи" Албанцима

Хрватска радио-телевизија јуче је изборе на Косову и Метохији илустровала српском заставом. То и не би било тако чудно да Хрватска није међу првима признала самопроглашену независност Косова. Овај "пропуст" ХРТ-а наљутио је Албанце, пише "Индекс".

Саборска заступница из редова албанске мањине Ермина Љекај Прљаскај објавила је на Фејсбуку да су се она и косовски амбасадор у Загребу Гезим Касаполи састали са шефовима ХРТ-а поводом наведене "грешке".

На састанку је, према писању портала Индекс, био и главни директор ХРТ-а Казимир Бачић.

Индекс преноси да је Ермина Љекај Прљаскај на Фејсбуку написала да су се представници Албанаца са врхом ХРТ-а договорили да се покрене дисциплински поступак против радника који су направили "пропуст", те да саборска заступница и амбасадор гостују на ХРТ-у.

Такође, како пише у објави на Фејсбуку, договорено је и да ХРТ-ова екипа оде на Косово и тамо направи прилог, те да једини извор за ситуацију на Косову буде "искључиво Радио-телевизија Косово", преноси Индекс.

За последњи захтев о РТК као једином извору портал Индекс оцењује да је "посебно невјеројатно". 

"Ако је то доиста договорено на састанку ХРТ-ових челника и ње те косовског велепосланика, мимо нормалне процедуре, не само да је погрешно, него је и скандалозно", констатује Индекс.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи