Влада Северне Македоније: "Мали шенген" јединствена могућност за регион

Влада Републике Северне Македоније подржава идеју председника Србије Александра Вучића о укидању економских баријера између Србије, Северне Македоније и Албаније и виде то као јединствену могућност да се интензивира међусобно повезивање и убрза интеграција региона у ЕУ.

Та иницијатива ће утицати на бржи и несметани проток људи, робе и услуга, смањење трошкова привредника и грађана, повећање извоза, као и развој туристичког потенцијала, објашњавају из владе Северне Македоније на питање Танјуга о спремности да подрже идеју о формирању "малог шенгена" за наступ према трећим тржиштима.

Економија не познаје границе, она руши баријере, а регион раније препознатљив као "буре барута" данас отвара море могућност за бољи живот грађана, наводе из владе Северне Македоније.

Додају да "сви заједно имамо обавезу према нашим грађанима, да обезбедимо мостове за брзо кретање и сарадњу".

Мобилност и динамична комуникација су карактеристике 21. века, а данас оне постају карактеристике и нашег региона, наводи се, уз оцену да је Влада Републике Северне Македоније посвећена регионалним иницијативама које доприносе повезивању и умрежавању Западног Балкана у циљу бржег развоја региона.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво