Скопље, Боки 13 и Катица Јанева поново пред тужиоцима

Некадашња ријалити звезда Бојан Јовановски и бивша шефица специјалног тужилаштва Катица Јанева још једном ће се наћи пред тужиоцима због афере "Рекет", која је из темеља уздрмала македонско правосуђе.

Јовановски, познат и по надимку Боки 13, ће пред тужиоце изаћи већ током дана, док је ново саслушање најављено за уторак, јављају македонски медији.

Нова саслушања уследила су после серије критика да истрага о највећем скандалу од промене власти у Северној Македонији тече превише споро, као и да против Катице Јаневе постоје тек посредни окази о њеном улешћу у овој афери.

Претходних седмица, тужилаштво је испитало шест особа које су, наводно, повезане са овом афером, укључујући двоје посланика у Собрању.

Одбрана Катице Јаневе, коју предводи Ирена Данаилова-Фрчкоска рекла је телевизији Алсат-М да из доказа који су јој до сада предочени "не види било какву умешаност Јаневе".

Јанева је осумњичена да је, преко Јовановског, договарала "блажи" однос специјалног тужилаштва према оптуженима за разне афере. Јанева је, пак, рекла да су њени разговори са оптуженима били део поступка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи