У Дубровнику заробљено 190 путника "Томаса Кука"

После проглашења банкрота и престанка рада британске авио компаније и туристичке агенције "Томас Кук", у Дубровнику је остало заробљено 190 њихових путника.

"Британске власти организују њихов повратак", рекао је за Дубровачки дневник директор аеродрома Дубровник Франо Луетић.

Последњи лет "Томас Кука" у Дубровник је стигао јуче из Манчестера, а следећи који је требало да буде у среду, је отказан. 

Реч је о сезонској линији која се одвијала два пута недељно, преноси Индекс.

Најстарија светска туристичка компанија "Томас Кук" објавила је банкрот после неуспелих преговора са кредиторима, остављајући незбринуте више од 600.000 туриста који су резервисали одморе или су на одмору преко овог туроператера.

Ова британска агенција постоји већ 178 година, а сада са летовања треба да врати и 150.000 британских туриста, наводи Би-Би-Си.

Око 50.000 туриста заробљено је у Грчкој, махом на острвима Кос, Крф, Скијатос и Крит, рекао је званичник грчког министарства туризма за Ројтерс.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(понедељак, 23. сеп 2019, 12:39) - mile struja [нерегистровани]

Kako su radili tako su i prosli

Ovo bi trebalo da bude i opomena nasim tur-operatorima koji varaju turiste. Mnoge hotele predstave ulepsanim slikama a kod dodjes tamo prestravis se. Em hotel daleko od plaze (uvek skrate udaljenost), em tus kabina u sobi zastarela sa budjavim coskovima, madrac u krevetu sa zutim flekama, na klimi se spara pa radi samo preko noci, terasa tako mala da ne stane ni stolic sa dve stolice......itd

(понедељак, 23. сеп 2019, 11:58) - milan [нерегистровани]

Tomas Kuk

Agencija Tomas Kuk nema 150 hiljada "mušterija," nego ih ima
bar 20 milijona.Negde između 150 i 600 hiljada "mušterija"
sada izbacuju iz hotela, velikanski brodovi pristaju uz bilo koju
obalu i u bilo kojoj državi da izbace turiste, koji su križarili
preko te putničke agencije...

(понедељак, 23. сеп 2019, 11:56) - Воронцов [нерегистровани]

Мегаломанија упропаштава компаније

То никада не зна стати на једном рационалном нивоу пословања већ је похлепа незајажљива. Да би све то задовољили компаније дижу кредите и задужују се, а онда дођу у положај да не могу вратити дугове и следи банкрот.

(понедељак, 23. сеп 2019, 11:25) - Ljubisa Australija [нерегистровани]

Biznis

Kako je to moguce da imaju sto pedeset hiljada turista (musterija) po celom svetu i da nisu profitabilni. Tu nesto nije uredu.