Албанија, најмање 105 повређених у земљотресу

Најмање 105 људи је повређено у снажном земљотресу који је погодио јуче Албанију, показују прелиминарни подаци изнети на ванредној седници владе одржаној у поноћ.

У потресу је такође оштећено више од 290 кућа, а на 20 стамбених зграда појавиле су се пукотине, пренела је агенција АТА.

На седници владе одлучено је да полиција буде у стању повишене приправности како би контролисала ситуацију после земљотреса који се највише осетио у Тирани и Драчу.

После првог земљотреса јачине 5,8 јединица Рихтера још један јак земљотрес погодио је подручје Албаније око поноћи и то јацине пет степени с епицентром у близини Драча, а потом се осетила серија слабијих потреса.

Епицентар потреса налазио се у Јадранском мору, и то на дубини од 10 километара. Земљотрес је регистрован на 13 километара северно од Драча, нешто после 14 сати.

Повређени су смештени у болнице у Драчу и Тирани. Албански премијер Еди Рама отказао је, због земљотреса, пут у Њујорк на годишњи састанак УН.

После накнадног потреса, јачине 5,3 јединица, људи су истрчали на улице.

Једна старија зграда у Тирани је евакуисана пошто су се после потреса појавиле пукотине, а делови фасаде почели да отпадају.

Албанско Министарство одбране је навело да се први потрес осетио дуж западне обале земље, као и према истоку.

број коментара 0 Пошаљи коментар