Упозорење туристима на штрајк грчких трајектних компанија

У јужним крајевима летња сезона траје, а за све туристе који се упуте у Грчку или се из ње враћају, важи упозорење о једнодневном штрајку у уторак 24. септембра. Протест се организује због предлога закона који су синдикати оштро критиковали јер ће им бити теже да штрајкују.

Панхеленска федерација морнара најавила је да ће током трајекти остати у лукама током 24 сата почевши од 6.00 часова ујутру 24. септембра, пренео је АП.

Разлог за такву одлуку је предлог закона о синдикатима који ће Министарство за индустрију и развој поднети тог дана парламенту, и којим ће право на штрајк бити отежано.

Удружење грчких поморских превозника путника међутим тврди да тај закон који је и узрок штрајка, не укључује одредбе које се односе на грчке морнаре. Због тога их је позвало да преиспитају своју одлуку. Посебно због чињенице да штрајк, у време туристичке сезоне, изазива озбиљне проблеме у транспорту путника, посебно оних из иностранства.

Грчки морнари су и на почетку сезоне одржали једнодневни штрајк уз захтев да им се повећају плате. Удружење грчких поморских превозника путника, тада је најавило да је понуђен раст плата од два одсто у овој години, уз индетично ретроактивно повећање за прошлу годину. Наведено је да је таква понуда изнад стварних могућности Удружења, пошто је гориво поскупело 50 одсто.

Путници чије линије у уторак 24. септембра буду отказане услед штрајка, имаће право на новчану надокнаду своје карте.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво