Суд одбио гаранције, Јанева остаје иза решетака

Суд у Скопљу одбио је у петак да прихвати гаранције које је понудила бивша шефица специјалног тужилаштва, Катица Јанева како би јој притвор био замењен кућним притвором, јављају македонски медији.

Гаранције, које су укључивале и три стана, одбијене су свега десетак сати пошто је Јаневој продужен притвор на још 30 дана.

Случај "Рекет", у којој је Јанева наводно била једна од кључних полуга, из темеља је уздрмала македонско правосуђе, јер је специјално тужилаштво представљало перјаницу слободног правосуђа и борбе против корупције.

Јанева је за кратко време од главне звезде промена постала прокажена, пошто су објављени снимци телефонских разговора бивше ријалити звезде Бојана Јовановског и скопског бизнисмена Јордана Камчева, у којој је македонском тајкуну нуђен "блажи" третман специјалног тужилаштва у замену за новац.

Камчев је снимио, а затим и објавио примопредају 1,5 милиона евра, које је Јовановски однео из његовог стана. У телефонским разговорима се у неколико наврата помињала Јанева, али јој је у досадашњем току истраге одузет само намештај вредан 5.000 евра.

Осим Јаневе, у притвору су и Јовановски и Камчев.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво