Укинута Интерполова потерница за Селимом Бешлагићем

Интерпол је укинуо потерницу која је, на основу захтева Србије, расписана за ратним начелником Тузле Селимом Бешлагићем, преноси БХРТ.

Потерница се односила на ратне догађаје 15. маја 1992. године у случају "Тузланска колона". 

"Овим случајем бавило се и Тужитељство Босне и Херцеговине, али и надлежни правосудни органи Србије који су покренули процес и против Илије Јуришића. Јуришић је на крају у Београду правоснажном пресудом ослобођен оптужби за ратне злочине у вези са ‘Тузланском колоном'. Ми смо се надали да је тиме завршен процес, али су остале Интерполове потјернице, јер србијанско тужитељство није одустало од тужбе у вези са ‘Тузланском колоном", каже Бешлагић за БХРТ. 

Бешлагић каже да је Тужилаштво Босне и Херцеговине, у међувремену, закључило да у случају "Тузланска колона" нема елемената ратних злочина.

Бешлагић каже да је Интерпол 13. јула укинуо потерницу која је за њим била расписана и да је сада "слободан човјек" .

"У међувремену сам то и провјерио, путовао сам у Загреб, није било никаквих проблема на граници, а када сам се вратио у Босну и Херцеговину и на граничном прелазу добио поздрав од наших цариника, схватио сам да је све то са потјерницама коначно завршено", каже Бешлагић за БХРТ.  

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи