Афера "Ибица" није утицала на 63 одсто бирача

Одлука која је довела до политичког пада доскорашњег шефа Слободарске партије Аустрије и вицеканцелара (ФПО) Хајнц Кристијана Штрахеа очигледно не утиче на велику већину бирача. Превремени парламентарни избори у тој земљи предвиђени су за 29. септембар.

Чак 63 одсто бирача, у истраживању за телезивију АТВ, тврди да видео-снимци, на којима се види како некадашњи шеф ФПО нуди једној наводној нећаки руског милијардера државне послове за финансијску помоћ његовој партији уз заобилажење контролних инстанци, нема никакав утицај на њихово гласање.

С друге стране 18 одсто бирача је казало да ће сада, посебно, бирати исту партију за којој су 2017. дали глас на прошлим редовним изборима. А 11 одсто испитаника је навело да ће неком другом исказати поверење, док је један одсто одлучан да не изађе на гласање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво