Пуповац: Охрабрујуће реакције на моју изјаву о данашњој Хрватској

Председник СДСС Милорад Пуповац изјавио је да су реакције толиког броја важних људи који су коментарисали његово поређење данашње Хрватске са НДХ, за њега охрабрујуће и подстицајне.

Пуповац је то рекао гостујући у емисији хрватског радија "Интервју недеље" додајући да то мисли озбиљно и да нимало није саркастичан и ироничан, преноси ХРТ.

"Неовисно о томе какве су оријентације ти могући гласови, мислим да је то ствар једног унутрашњег моралног осјећаја код људи који не желе да их се повезује с таквим повијесним злом и с таквим повијесним теретом. Неовисно доиста о томе тко стоји иза којега гласа", рекао је Пуповац.

Према његовим речима, он је такву паралелу направио из страха да се идеологија мржње и насиља не прошири до те мере да данашња европска Хрватска не почиње у нечему наликовати "на ту злогуку и злочиначку квислиншку творевину која се зове НДХ".

"Екстремни десничарски политички покрети и гласови у нашој земљи толико јачају, довели су протеклих година до тога да се више не зна што је допуштено, што није допуштено, што је у складу са законом , што није у складу са закону, настоје до краја релативизирати сустав вриједности који се у овој земљи , рецимо тако, од њезиних почетака, али особито од 1996., 2000., 2003. па све негдје до 2013. и 2014. знао ", рекао је Пуповац.

Упитан да ли ће коалиција остати у тренутном саставу, Пуповац је рекао да земљу и сваку владајућу политику треба сачувати и спасити од ризика екстремно десних политика које се у Хрватској настоје груписати на различите начине.

"За нас је доношење те одлуке, кад бисмо гледали само себично, кад бих ја гледао само себично, било врло једноставно. Одмахнуо бих руком и рекао: Па, људи, радите ви то, мене пустите на миру", додао је Пуповац и рекао да то неће рећи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво