Родитељи огорчени, тврде да је учитељица у Книну терала ученике да јој бришу ципеле

Учитељица у Основној школи "Фрањо Туђман" у Книну, према наводима родитеља, вређала је и понижавала ученике, а чак су морали и да јој чисте ципеле.

"Током ношења теста, радних листића, случајно јој стану на ногу и она их пошаље по сунђер да јој обришу ципеле. Ја не могу замислити своје дете како клечи пред целим разредом и њој брише ципеле, мислим да то никако није коректно", казала је за РТЛ Тамара Томић, једна од огорчених мајки книнских ученика.

Родитељи су се писаним и усменим путем жалили свим институцијама.

Ферал њуз јавља да су, након што су за све дознали, родитељи тражили хитан састанак с директорком и стручном службом поводом поменутог инцидента. Према тим наводима, директорка је још у фебруару, кад су родитељи усмено затражили хитан састанак, упозната с инцидентом, али тада није обавестила надлежне институције, преноси Индекс.

Већина родитеља је потписала и доставила захтев директорки за писано изјашњавање у којем су хронолошки навели низ пропуста у раду учитељице.

Укључило се и Министарство просвете које је затражило хитно изјашњавање школе, а школска директорка је затражила од Агенције за васпитање и образовање стручан педагошки надзор по хитном поступку, што им је обећано чим се уцитељица врати с боловања.

У међувремену, родитељи деце која похађају книнску школу ишчекују решење.

Родитељи су навели да су се чудне ствари догађале код те учитељице, да су деца морала да је масирају, купују ужину и носе јој кући. "Једног малог је константно омаловажавала, говорила му да је глуп. Због тога се и повукао у себе", коментарисао је Жељко Колош, отац једног од ученика.

Учитељица је за РТЛ казала да се ради о "невероватној хајци одређеног дела родитеља и да ништа од тога није тачно као и да у 20 година своје каријере никад нешто овако није доживела".

Из исте школе пре два дана је у јавност изашао случај ученика који је терорисао и физички злостављао више других ученика.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи