У цистерни кријумчарили цигарете вредне 200.000 евра, међу осумњиченима и Срби

Црногорски полицајци и цариници су на граничном прелазу Ранче са Србијом спречили кријумчарење цигарета, вредних око 200.000 евра, у цистерни. Међу осумњиченима су и тројица држављана Србије.

Како се наводи у саопштењу црногорске полиције, пет физичких и једно правно лице осумњичени су да су као криминална организација вршили крумчарење акцизних роба – цигарета на територијама Црне Горе и Републике Србије.

"Полиција је Специјалном државном тужилаштву поднијела кривичне пријаве против М. Н. (35) из Републике Србије, Н. Д. (49) из Котора, Н. Ф. (19) из Котора, М. В. (37) из Републике Србије и М. Б. (30) из Републике Србије и против правног лица 'Топ Гас' д.о.о. Котор, због постојања основане сумње да су починили кривично дјело стварање криминалне организације, кривично дјело кријумчарење и кривично дјело утаја пореза и доприноса", наводи се у саопштењу.

Како су саопштили из полиције, ухапшени су М. Н., Н. Д. и Н. Ф, док се за М. В. и М. Б. интензивно трага.

Полиција сумња да су осумњичени наведена кривична дела починили тако што су, по претходно утврђеном плану и са јасно одређеним улогама, вршили илегалне активности кријумачарења акцизних роба – цигарета на сивом тржишту Црне Горе и Републике Србије.

Цигарете су, како наводе из полиције, откривене у цистерни која је била намењена за превоз течног нафтног гаса уз помоћ специјализоване опреме.

"У току су даље мјере и радње на утврђивању идентитета других лица која су евентуално имала учешће у извршењу ових кривичних дјела", закључују из полиције.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара