Китаровић: Хрвати највише допринели антифашистичкој борби

Хрватски народ је сразмерно броју становника највише допринео антифашистичкој борби у Европи, у којој је активно учествовало више од пола милиона хрватских грађана, рекла је председница Колинда Грабар Китаровић.

Колинда Грабар Китаровић је учествовала у Варшави на комеморацији поводом обележавања 80. годишњице почетка Другог светског рата, саопштено је из њене канцеларије.

"Овдје смо како бисмо исказали почаст свим жртвама рата, како у Пољској, која се прва почела борити против нацизма, тако у свим осталим државама које су стале у обрану слободе и мира у Еуропи и у свијету. Хрватски народ је размјерно броју становника највише придонио антифашистичкој борби у Еуропи, у којој је активно судјеловало више од пола милијуна хрватских грађана", поручила је Грабар Китаровићева.

Истакла је да је 80. годишњица од почетка Другог светскога рата изузетно важна за Хрватску, Пољску и за цео свет.

"Ова обљетница подсјећа нас како је потребно стално и с највећом одговорношћу улагати највеће напоре у изградњу и очување свјетског мира, сигурности и стабилности, како се више никада не бисмо морали суочити с пријетњом свјетског и сваког другог рата", закључила је председица Хрватске.

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара