Пуповац: СДСС ће проценити ситуацију и одредити даље кораке

Председник Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац у првом реаговању након што је врх владајуће Хрватске демократске странке осудио његове изјаве поводом напада на Србе у Уздољу, код Книна, каже да је чуо поруке са тог састанка, али да га није звао ни премијер Андреј Пленковић, ни било ко други из те странке.

Андреј Пленковић је јуче на састанку врха странке Пуповчеве изјаве у којима је Хрватску упоредио са некадашњом усташком НДХ, те да као таква представља фактор нестабилности, назвао крајње непримереним, па и недопустивом, пренели су хрватски медији.

Милорад Пуповац је рекао да ће изјаве тим поводом дати након расправе у странци и анализе. 

"Не, нећемо давати изјаве док не расправимо и не анализирамо све", јасан је био Пуповац у изјави за Хину, а за загребачку телевизију Н1 лидер СДСС-а је рекао: "Пустите нас да проценимо ситуацију и одлучимо о даљим корацима".

Пленковић је синоћ, након страначког састанка, рекао да не стоје изјаве Пуповца, који је, иначе, коалициони партнер актуелне владе, да је Хрватска фактор нестабилности у подручју југоистока Европе и да савремену Хрватску упоређује с режимом НДХ. 

"Сматрамо да то апсолутно не стоји и да треба врло јасно казати и то одлучно одбацујем", навео је Пленковић и дода да од Пуповца очекује да, како је казао, не придоноси поларизацији друштва.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво