Додик: Јака Србија најбоља помоћ РС

Премијер Републике Српске Милорад Додик сматра да је Србија "најмоћнија држава на Балкану и политички и економски" и да је јака и стабилна Србија најбоља помоћ Републици Српској.

Премијер Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је јака и стабилна Србија најбоља помоћ Републици Српској, али да "неки у Београду имају илузије па и даље мисле да је Босна оно што је некад била".

"Јака и стабилна Србија нама је најбоља помоћ и наша сарадња је апсолутно коректна. Та сарадња није уперена ни против кога, па ни против БиХ, него у правцу развијања добрих односа преко РС и са БиХ", рекао је премијер РС Милорад Додик гостујући у програму Радио-телевизије РС.

Додик је оценио да је Србија "окупирана својим проблемима", због неадекватне политике која је вођена у прошлости.

"Србија никако да нађе себе и да се постави оно што јесте и што је у бити истина, а то је да је она најмоћнија држава на Балкану и политички и економски", рекао је Додик.

Коментаришући честе нападе хрватског председника Стјепана Месића на њега и РС Додик је рекао да је права истина у томе што "Месић пре Додика није знао ни ко је председник владе ни РС".

"Најпростија истина је што Стипе Месић пре Милорада Додика није имао појма ко је председник републике, ни ко је председник Владе РС. Знао је можда за Караџића и Младића и то је све што је знао о РС", рекао је Додик.

Премијер РС је навео да се Влада коју он води наметнула у регионалном смислу као фактор и зато смета Месићу.

"Ми не желимо да оклевамо да кажемо оно што је чињеница, а чињеница је да је Хрватска извршила етничко чишћење Срба и да то и даље врши, јер не дозвољава им да се врате и да им се имовина врати", рекао је Додик и додао да је недопустивим да Месић држи лекцију, поготово Србима.

"Месић ће своје саговорнике наћи у Сарајеву и постоји та једна конекција између Загреба и Сарајева, где се прескаче Бања Лука", рекао је Додик, наводећи да није љут због тога, али постоје реални проблеми о којима треба да се разговара.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи