Ведрана Рудан о нападима на Србе, зечевима и сиротињи

Хрватска књижевница Ведрана Рудан је поводом последњих напада на Србе на свом сајту објавила текст под називом "О зечевима и сиротињи".

У свом препознатљивом стилу Ведрана Рудан наводи да се према "старој хрватској пословици" и "зецу к**ац на сиротињу диже".

"Само у том контексту можемо објаснити зашто су у посљедње вријеме Хрвати кренули млатити Србе", пише књижевница.

Истиче да Срби, старци, у Далматинској загори живе без струје и воде и да с времена на време смеју нешто рећи "перверзном новинару који мисли да и сиротиња има право на живот и онда када је српска".

Када се текст објави, онда новинара на порталима вређају и питају га где је био 1991. године.

"Ако се неки новинар усуди на тему млаћења Срба обратити директно, има један луди Стојанац који је то учинио, нашем премијеру, њему пукне филм. Новинара на лицу мјеста прогласи "активистом", друго име за четника, и демонстративно од**бе у оближњу оштарију".

И тако су, наставља Ведрана Рудан, зечеви кренули да уређују Хрватску.

"Негдје Србину поломе ноге јер је гледао утакмицу, па тресну дијете, познато је да се свако Српче претвори у Србина, добра је идеја и седамдесетогодишњем старцу разбити тинтару, ионако ће полиција привести Србина, не зеца", пише Ведрана Рудан.

Тамошњи политичари, додаје, имају само лепе речи за зечеве. Пита и зашто Хрвати толико година после рата још обраћају пажњу на Србе.

Наводи и пример када су британски "НАТО јунаци" провалили у Задар.

"Били су наоружани, у пуној снази. Попишали су и посрали Задар, развалили кафиће, нису платили пиће, чисте Хрватице хватали су за хрватску гу**цу, ригали су гдје су стигли и у хрватском граду је**ли матер Хрватима. Гдје сте били, зечићи? Гдје је била полиција? Тко је бранио Задар од агресора?", упитала је Ведрана Рудан.

На то питање у тексту и одговара: "НАТО дечки нису сиротиња, НАТО дечки имају палице, шаке, оружје, моћ, статус. НАТО дечки нису биједни хрватски Срби".

"Зато вас презирем, зечићи. И вас и оне који вас хушкају", навела је Ведрана Рудан у тексту који је јуче објављн.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи