Tрага се за возачем комбија српским држављанином који је са мигрантима слетео у Купу

Возач комбија са мигрантима који је слетео у реку Купу код хрватског места Слатина Покупска је српски држављанин. Сумња се да у подручју према којем је побегао има мина. На граничном прелазу Бајаково ухапшене три особе за које се сматра да су у вези са нападачем.

У месту Слатина Покупска хрватски полицајци покушали су рано ујутро да зауставе комби немачких регистрацијсксјих ознака који се није зауставио, него је возач повећао брзину, па је комби слетело у реку Купу.

Возач, иначе држављанин Србије, побегао је у мински сумњиво подручје, а из комбија који је тонуо полицајци су спасили 11 миграната, међу којима има жена и деце, од којих је једна преминула током пружања лекарске помоћи на месту догађаја, преноси ХРТ.

Портпарол Полицијске управе сисачко-мословачке Дарио Качмарчик рекао је новинарима да су особе које су се налазиле у комбију смештене у полицијску станицу Глина.

"Тамо ће се обавити обавијесни разговор о околностима ноћашњег догађаја, у циљу проналаска возача. За њим се, рекао је, интензивно трага, укључени су сви полицијски службеници – од специјалне, преко интервентне до граничне, као и потражни пси", навео је Качмарчкик.

Како се истиче у саопштењу хрватске полиције, возач је искочио из комбија и побегао према подручју за које се сумња да има мина, остављајући возило да тоне.

Локални становници претпостављају да је реч о особи која добро познаје терен.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво