Хрватска полиција спроводи истрагу о нападу на Србина

Полицијска управа приморско-горанска саопштила је да спроводи истрагу у вези са догађајем у којем је 20. августа у Вишкову код Ријеке повређен хрватски држављанин, иначе српски повратник.

Наведено је да траје криминалистичка истрага како би се утврдиле све релевантне чињенице и околности, као и учесници тог догађаја, преноси Хина.

Полиција ће, по завршетку истраге обавестити јавност, наводи се у саопштењу.

Како је објављено у медијима, 70-годишњак Добривоје Арсић, који живи у Вишкову, по доласку на паркинг испред зграде, затекао је аутомобил на месту на којем обично паркира.

Затражио је од комшије код којег је био власник аутомобила да га премести, али је он то одбио, па се Арсић паркирао испред његовог аутомобила.

Арсић је рекао да је више особа с паркинга почело да га вређа по националној основи и удара његово возило.

Пошто је звао полицију, наставили су да га вређају, а потом су га ударили неколико пута у главу и груди.

Истакао је да су му полицијци по доласку рекли да ће га привести због нарушавања јавног реда и мира.

Арсић се обратио Српском народном вијећу (СНВ), а њихов правни саветник Милан Ераковић рекао је медијима да против нападача нису поднете прекршајне пријаве, него само против Арсића, што је Полицијска управа приморско-горанска негирала, пренела је Хина.

Ераковић је рекао да је СНВ, уз Арсићеву сагласност, поднело казнену пријаву против непознатих починитеља за кажњиво дело претње, наношења телесних повреда и узнемиравања.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(субота, 24. авг 2019, 10:23) - Петрија [нерегистровани]

Паркинг је само повод за напад

Е овај случај им је (хрватским властима) интересантан и згодан за процесуирање из разлига што има Арсићевог наводног доприноса, везано за конфликт око паркинг места, у ком делу Арсић највероватније није био у праву. Али то није разлог и оправдање да те неко напада, вређа, псује по националној основи па чак и физички нападне..,

(субота, 24. авг 2019, 08:12) - anonymous [нерегистровани]

bice kao uvek do sada.....

..''tresla se gora rodio se mis''. Srbin treba da bude srecan ako ne bude on proglasen krivim. Koje je to drustvo tamo, Boze me sacuvaj?

(субота, 24. авг 2019, 06:11) - Kanadjanka [нерегистровани]

Velika necovecnost

Nevaspitani ljudi puni gneva i mrznje su sramota za civilizaciju. Zaista se fun oko suosecam sa ljudima koji moraju da zive u takvom okruzenju. Taj gospodin se treba zaliti nekoj normalnoj organizaciju u EU za diskriminaciju.