Ухапшени осумњичени за нападе код Книна

Хрватска полиција ухапсила је двојицу мушкараца који се сумњиче да су у среду увече напали Србе код Книна. Полиција је у ноћи након инцидента ухапсила једног 25-годишњака и једног 28-годишњака, који је био у видно алкохолисаном стању, преноси портал Индекс.

У нападу у месту Ђеврске, према речима сведока, тројица нападача су Србе вређала на националној основи и разбијала инвентар кафића.

У полицијској станици Книн завршено је криминалистичко истраживање 28-годишњака и 25-годишњака окривљеним за прекршај из члана 6 Закона о прекршајима против јавног реда и мира, стоји у саопштењу полиције.

Како се наводи, утврђено је да су осумњичени 21. августа око 22 часа и 50 минута у алкохолисаном стању дошли у угоститљски објекат 62-годишњака возилом марке "голф" шибеничких регистарских ознака, а затим је 25-годишњак на "нарочито дрзак и непристојан начин на националној основи вређао 62-годишњег власника угоститељског објекта".

Притом, су нарушавали јавни ред и мир наочиглед гостију, да би затим 28-годишњак вербално напао власника угоститељског објекта.

Осумњичени су после испитивања уз Оптужни предлог приведени Општинском суду у Шибенику због прекршаја из Закона о прекршајима против јавног реда и мира.

У саопштењу полиције наводи се и да је 28-годишњак 22. августа 15 минута после поноћи затечен како у видно алкохолисаном стању управља возилом у Коњевратима, и да је одбио алко-тест.

Полиција тек треба да утврди да ли су тројица нападача у Ђеврскама били у групи оних који су напали госте кафића у Бискупији који су пратили утакмицу Црвене звезде у Лиги шампиона, после чега је петоро људи завршило у болници.

За тај напад нико није ухапшен, наводи Индекс.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи