Црна Гора: Разбијен ланац кријумчарења кокаина, ухапшено седам особа

У акцији "Мањифико" црногорска полиција успела је да разбије међународни ланац кријумчарења кокаина из Колумбије и том приликом ухапсила седам особа.

Кривичне пријаве су поднете против 11 особа због основане сумње да су починила кривично дело стварање криминалне организације и кривично дело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, саопштила је црногорска полиција.

У саопштењу се додаје да је од тих 11 особа, седам ухапшено.

Због сумње да су починили наведена кривична дела ухапшени су С. П, М. П., Т. П., Ђ. П., М. П., Р. С., и Б. Б., сви из Тивта, док се за Д. Ђ. и Б. М. и још две особе за којима се интензивно трага.

Осумњичени се терете да су припадници криминалне организације за коју се сумња да се дужи временски период бавила међународним кријумчарењем кокаина.

У саопштењу се истиче да су претресима станова и просторија на подручју Тивта пронађени и одузети кокаин, вага за прецизно мерење, већа количина новца, путничка моторна возила високе класе, оружје и муниција као и скупоцени предмети за које се сумња да су прибављени нелегално стеченим новцем.

Сумњиче се да су као припадници те криминалне организације стекли велику имовинску корист коју су, како се сумња, покушали прањем новца да убаце у легалне финансијске токове.

Управа полиције ће у наредном периоду у сарадањи са Специјалним државним тужилаштвом наставити са спровођење финансијске истраге у односу на овај предмет, закључује се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво