Деце са симптомима тровања пребачена у болницу у Сарајево

Петоро деце која су боравила у Спортско-рекреативном центру Ајдиновићи код Олова синоћ је хитно пребачено на Инфективну клинику сарајевског Клиничког центра због симптома тровања храном, а данас је у болницу довезено још деце која су чланови рукометног клуба. Деца су узраста 14 и више година, преноси "Кликс".

Како Кликс сазнаје, деца су била у јако лошем стању те су синоћ хитно пребачени у Сарајево, а данас је у болницу довезено још деце који су чланови рукометног клуба. Деца су узраста 14 и више година.

"Тренутно идем према болници, деца су послана из Ајдиновића. Критични су синоћ дошли у болницу, а данас ће бити пребачени и остали", рекла је мајка једног детета.

Деца су имала симптоме тровања храном, болове у стомаку, повраћање и дијареју

Амер Чуло из Спортско-рекреативног центра Ајдиновић рекао је да је синоћ укупно било 300 гостију на вечери, а да је медицинско особље овог центра након тога једанаестеро деце прегледало због стомачних проблема и повраћања.

"Након тога смо их одвезли у Дом здравља у Олову па су онда пребачени у Сарајево. Дакле, понављам, од 300 особа, 11 их је имало проблеме. Мислим да је преурањено говорити о тровању, јер је могуће да су деца пила хладну Цедевиту и друге сокове те да су се поједини и прејели", рекао је Чулов.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар