БиХ плаћа цену међународног интервенционизма

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик наводи да БиХ сада плаћа цену међународног интервенционизма и додаје да је то један од разлога неформирања власти на нивоу БиХ.

Милорад Додик наводи да се грешка догодила 1995. године.

"БиХ није требала ни да постоји и грешка је наступила 1995. године и све године до сада нам то показују", рекао је Додик.

Истакао је да је БиХ нежељена од стране два конститутивна народа.

"Многи су се ту уплели. Прије свега високи представници који су интервенисали у процедуре везане за састав Савјета министара, који је раније имао три министарства. А по Уставу и данас има три министарства", нагласио је српски члан Председништва БиХ.

Наглашава да је неко хтео да од Савјета министара направи "владу".

"То не може тако. По Уставу Савет министара је помоћни орган Председништва БиХ", објаснио је Додик.

Истиче да је у БиХ тренутно нездрава ситуација, те додаје да се плаћа цијена и због "замишљених демократских институција".

"Бошњачки политичари су сада измислили причу о томе да се баш сада уђе у НАТО и то постави као услов за формирање власти. Јасна позиција Републике Српске је војна неутралност и ми се понашамо у складу са тим. Они имају своје политике, а ми своје и то показује да БиХ не може да функционише", изјавио је Додик за РТРС.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво