Истрага због претње смрћу Милораду Додику

Тужилаштво БиХ истражује претње смрћу српском члану Председништва БиХ Милораду Додику, изреченим у коментарима на порталу "БН телевизије", саопштено је из те правосудне институције.

Виша стучна сарадница за односе са јавношћу Тужилаштва БиХ Адиса Карачић навела је да је та институција примила обавештење од Агенције за истраге и заштиту (Сипа) у вези са претећим садржајем Додику.

"Предмет је у раду, више информација или детаља не можемо давати", рекла је Карачићева.

Из Агенције за истраге и заштиту (Сипа) БиХ 19. августа је агенцији Срна речено да су предузели потребне мере на утврђивању свих релевантних чињеница у вези с претњама смрћу српском члану Председништва БиХ Милораду Додику изреченим у коментарима на порталу БН телевизије и о предузетим мерама обавестила Тужилаштво БиХ.

Из Сипе подсећају да су 30. јула примили информацију МУП-а Републике Српске о чланку објављеном на порталу те телевизије и коментару са претећим садржајем упућеним Додику од НН лица под псеудонимом "Романија".

У том коментару се каже: "Вукане, капу ти скидам. Да ти Бог подари здравље и дуг живот. Мало је тако поштених људи. А Додика једино метак може скинути са чела Републике Српске и напаћеног народа. Молим Бога да се неко нађе и да га упуца да читав народ ослободи окова и ланаца. Нема друге, изгледа".

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 22. авг 2019, 11:39) - anonymous [нерегистровани]

Tužilaštvo BiH

bice isto kao sa istragom napada na Vucica

(среда, 21. авг 2019, 15:12) - anonymous [нерегистровани]

Covjek moli boga...???

Niko nije zamolio (Sipu)..
( Sipa) ne treba da bude uvrijedjena.
Niti da se mijesa u unutrasnje politicke odnose ,
medju glasacima Republike Srpske..