Додик: Током мог мандата неће се гласати о АНП

Милорад Додик је рекао да није имао ништа против тога да се Годишњи национални план нађе на дневном реду данашње седнице Председништва БиХ, али да би гласао против да се та тачка нашла на редовној седници.

У Сарајеву је данас, са пола сата закашњења, одржана редовна седница Председништва БиХ. Mилорад Додик, Жељко Комшић и Шефик Џаферовић постигли су договор да скину са дневног реда Годишњи национални план и још 13 спорних тачака.

Ванредна седница о кандидату за председавајућег Савета министара је отказана.

"Нема потребе да разговарамо о АНП, то се неће десити, српска страна и ја нећемо гласати за то. НАТО је за нас неприхватљив. Члан 3 Споразума о принципима за формирање власти на нивоу БиХ је био оквир за рјешавање тог питања. Ми Срби имамо раније донесене одлуке које не могу бити поништене", истакао је Додик.

Додик је навео да је након одлуке о скидању АНП са дневног реда редовне седнице, било илузорно одржавати ванредну седницу посвећену кандидату за председавајућег Савета министара, истакавши још једном потребу да се што пре формира овај савјет

Додик је навео да није у питању "куповање времена", да се садашњом ситуацијом ништа не решава и да БиХ улази у нови застој.

Јасно је поручио да се у његовом мандату неће десити гласање о АНП.

Додао је да је неприхватљива и одредница "национални" у Годишњем националном плану, јер у БиХ постоје три конститутивна народа, а не нација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво