Станишић и Жупљанин служе казну у Пољској

Бивши високи званичници Републике Српске Мићо Станишић и Стојан Жупљанин, које је Хашки трибунал осудио на по 22 године затвора за злочине против човечности и ратне злочине у БиХ, служе казне у Пољској.

У саопштењу Међународног резидуалног механизма за кривичне судове (МИЦТ) наводи се да је председник тог суда Кармел Ађијус 7. јуна донео одлуку да ће бивши министар унутрашњих послова РС током рата у БиХ Мићо Станишић, који је осуђен 30. јуна 2016, служити казну у Пољској. 

У одвојеном саопштењу у вези са случајем бившег начелника Центра службе безбедности у Бањалуци и бившег саветника председника РС за унутрашње послове Стојана Жупљанина, наводи се да ће и он служити казну у Пољској. 

Та одлука је потписана 6. јуна. 

У оба случаја Ађијус је навео да поверљиви статус тог налога треба укинути и поново га дистрибуирати као јавни поднесак чим буде окончан Станишићев, односно Жупљанинов, трансфер у Пољску.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво