Скопље тражи објашњење од Приштине због меда и кромпира

Македонске власти ће захтевати од привремених институција у Приштини аргументовано објашњење о томе на основу којих међународних стандарда је усвојена забрана извоза македонског кромпира и меда на територију КиМ, преноси МИА.

Директор македонске Агенције хране и ветерине Зоран Атанасов изјавио је да македонски производи задовољавају светске стандарде и да је неоснована изјава косовских власти о разлозима за забрану увоза македонског кромпира и меда на територији КиМ. 

Упитан да ли Северна Македонија размишља о увођењу контрамера Приштини, Атанасов је рекао да се не размишља у том смеру. 

Прошлог петка косовски министар трговине и индустрије Ендрит Шаља наложио је забрану увоза кромпира и меда из Северне Македоније као одговор на одлуку Скопља да забрани увоз младе рибе и икре са територије КиМ.

Како је рекао Шаља, забрана ће остати на снази све док македонске власти не размотре поново одлуку о забрани увоза младе рибе и икре са КиМ. 

Скопље, међутим, тврди да није уведена забрана за увоз икре и младе рибе са КиМ, већ да је потребно да та роба има сертификат да је исправна и да би се на основу тога без проблема увозила. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи