Забрањена литургија у цркви на Ивановим коритима

Управа полиције и ове године је забранила свештеницима Митрополије црногорско-приморске да на празник Преображења у цркви посвећеној овом празнику на Ивановим коритима служе литургију. Из полиције саопштавају да је литургија забрањена из безбедносних разлога.

Полиција је поступала по решењу Министарства унутрашњих послова, које је забранило одржавање службе, иако је Митрополија црногорско-приморска, како су рекли, уредно пријавила њено одржавање и правни тим Митрополије на ово решење уложио жалбу Управном суду, на коју није добијен одговор, преноси ЦдМ.

Више од 15 полицајаца и интервентна возила која су била распоређена око цркве Преображења на Ивановим коритима онемогућили су свештеницима и председнику Црквене општине Цетиње да уђу у храм испод Ловћена.

Из Митрополије је саопштено да је незапамћено да се у савременој Црној Гори забрањују богослужења и то у храму који је својина Митрополије црногорско-приморске. 

"Овакво поступање и забране Светих служби Божјих нису карактеристика савремених друштава", сматрају у Митрополији.

Управа полиције Црне Горе саопштила је да је због безбедносних разлога забранила свештенству Митрополије црногорско-приморске , као и непризнате Црногорске православне цркве да у цркви посвећеној том празнику на Ивановим коритима код Цетиња служе литургију поводом славе тог храма, преноси портал РТЦГ. 

"Митрополија црногорско-приморска је уложила жалбу Управном суду на решење Одељења безбедности Цетиње. Управни суд је ценио наводе жалбе и пресудом је одбио тужбу МЦП као неосновану, наводећи да су наводи жалбе без утицаја на доношење другачије судске одлуке", саопштено је из црногорске полиције. 

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара