Деца отрована на броду код Хвара су у индукованој коми

Петогодишњи дечак и његова 14-годишња сестра који се у сплитској болници лече од тровања угљен-моноксидом на броду код Хвара, имају одређене промене на мозгу, показао је преглед магнетном резонанцом.

Дечак и девојчица се налазе у индукованој коми и прикључени су на респиратор како би њихов мозак добио што више кисеоника и што пре се опоравио, речено је из КБЦ Сплит.

Како преноси Слободна Далмација, опоравак се не може постићи никаквим лековима, већ природним процесима, а за то је најбоље стање мировања мозга.

Лекари у КБЦ Сплит стрепе да би дечак и девојчица могли имати неуролошке проблеме када буду скинути с респиратора и када дођу свести.

Додаје се да је функција бубрега отроване деце очувана, али да се страхује за стање осталих органа.

Хрватски портал Дневник јавио је јуче да је узрок смрти италијанског предузетника и тровање осталих путника угљен-моноксид из мотора пловила, који је цурео из генератора бродског мотора.

Због тровања у уторак је на броду код Хвара умро један италијански држављанин, о чему је обавештена полиција, а још пет особа с истог брода, двоје деце и троје одраслих, хитно је превезено хеликоптерима у сплитски КБЦ.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи