Врховни суд у Скопљу: Нисмо донели одлуку о Морини

Врховни суд у Скопљу демантује за Танјуг информације да је већ донео одлуку по захтеву Србије за изручење бившег припадника такозване ОВК Томора Морине и прецизира да се одлука може очекивати ускоро, најраније сутра, у среду.

У Врховном суду су рекли да би одлука о изручењу Морине могла најраније сутра да буде објављена.

"Предмет је послат на мишљење у Јавном тужилаштву, а, након што је враћен, данас је заведен и додељен судији у Врховном суду Републике Северне Македоније", наводи се у одговору из Кабинета председника Врховног суда, на питање Танјуга да ли је тачна вест, која је јуче објављена на порталу македонске телевизије Алсат М на албанском језику, да је тај суд донео одлуку о неизручењу Морине.

Бивши припадник такозване ОВК Томор Морина је ухапшен на граничном прелазу Блаце на основу Интерполове потернице.

Морина је оптужен за злочине против човечности на КиМ у периоду од 1998. до 1999. године.

Претходно је Кривично веће Основног кривичног суда у Скопљу донело решење да нису успуњени услови за екстрадицију Морине.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара