Приведен Италијан, са археолошког налазишта на Пагу однео људску кост

Италијански држављанин приведен је у Хрватској и против њега је поднета кривична пријава јер је са археолошког локалитета Јаз на острву Пагу однео људску кост.

Полиција је саопштила да је 31-годишњи Италијан осумњичен да је у суботу узео кост дугачку 20 центиметара, а против њега је поднета кривична пријава због повреде мира покојника, пренела је Хина.

Према хрватском кривичном закону, особи која неовлашћено ископа, однесе, оштети, уништи, сакрије или премести тело или део тела умрле особе, односно оскрнави тело, прети затворска казна до две године.

Италијански држављанин ће бити саслушан у Државном тужилаштву у Задру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара