Томпсонов концерт у Сплиту – нестанак струје и усташки покличи

Концерт Марка Перковића Томпсона одржан је на препуној сплитској Риви. Наступ су поред два нестанка струје обележила добро позната "Чавоглава", усташки покличи и пригодна обележја.

Портал Индекс наводи да је сплитску Риву испунила пословично некритична публика.

"Доведеш им Тита, ето их на Риви, доведеш им Туђмана, ето их на Риви, доведеш им Томпсона, ето их на Риви. Махало се заставама, носило се мајице ХОС-а с усташким поздравом, пјевало се "Јуру и Бобана", радило се све што се подразумијева да се ради на наступу особе која скоро 30 година живи од тога што је неко вријеме ратовала у Хрватској војсци", истиче се у коментару Индекса.

Томпсон отпочео свој концерт на одушевљење Сплићана и њихових гостију који су гласно зазивали његово име и као саставни дио песме "Чавоглаве" на поклич "За дом!", одговорили "Спремни".

Како истиче коментатор Индекса, преживеле су се Чавоглаве, па Аница, книнска краљица "због које херој Томпсон у вечном рату пали Крајину до Книна".

Концерт ће остати упамћен по томе што је два пута нестајало струје, али то извођача и пратећи му бенд није поколебало у настојању да одсвирају предвиђени репертоар, пише Јутарњи лист

"Драги пријатељи, вечерас се морам захвалити бранитељима овог града и жупаније што смо овдје дошли уочи Олује. Честитам још један Дан побједе, ово је наш дан, велики дан. Немојмо насједати ни на какве провокације. Будимо заједно као што смо били за Олују!", рекао је Томпсон на крају концерта, таман након што се завршио ватромет.

Индекс закључује да је за концерт потрошено 400 хиљада куна (54.000 евра) за продукцију, како се оцењује, естетски и технички катастрофалног догађаја.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се