Велики пожар код Шибеника, угрожене и куће

На подручју јужне Дубраве код Шибеника избио је велики пожар који гаси 150 ватрогасца. Због ширења пожара око 23 сата поново је затворен ауто-пут од Пировца до Врпоља. Пламен се прибилижио и стамбеним објектима због чега је у месту Михаљевићи почела евакуација становништва.

Пожар који је избио око 13.30 захватио је шуму и ниско растиње у брдима изнад Шибеника. 

Нешто касније избио је још један пожар који је почео да се шири према ауто-путу у близини скретања ка Шибенику.

Око 23 сата поново је затворен ауто-пут на потезу од Пировца до Врпоља. Претходно је ауто-пут већ био затваран између 16 и 19 часова.

На месту где се пожар најбрже шири јужно од Дубраве код Шибеника ватрогасци су распоређени у насељима Луговићи, Михаљевићи и Јураси како би заштитили куће од пламена који се шири и према ветрењачама на брдима Дебељак и Кртолин.

Према наводима портала Индекс, пожаре код Шибеника гаси више од 150 ватрогасаца а у гашење пожара укључена је и војска. 

Најкритичније је код места Михаљевићи. Како јавља репортер регионалне телевизије Н1, у том селу је почела евакуација становништва а један ватрогасац је лакше повређен када се нагутао дима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије