Заев признао: Македонци су присвајали туђу историју

Премијер Северне Македоније Зоран Заев изјавио је у интервјуу за грчку телевизију "Алфа" да су Македонци присвајали светску, балканску и туђу историју.

Зоран Заев наводи да су покушали да присвоје туђу историју, не марећи како то утиче на суседе.

"Наш покушај да се промени наша историја преузимањем светске, балканске и туђе, притом не водећи рачуна како то утиче на наше суседе, довео је до тога да буквално будемо у свађи са скоро свим суседима. На тај начин су се затворили сви процеси у интеграцији у ЕУ и НАТО", рекао је Заев, а преноси македонски портал а1он.

Та изјава изазвала је снажне реакције на друштвеним мрежама, а грађани Северне Македоније оптужују свог премијера да је то изјавио како би се додворио суседима.

Заев је у интервјуу за грчку телевизију Алфа говорио и о тачкама Преспанског споразума које регулишу статус македонског језика и словенског порекла македонског народа.

Број коментара 58

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво