Радев: Подржавамо Северну Македонију, али не безрезервно

Председник Бугарске Румен Радев наводи да његова земље подржава Северну Македонију, али не безусловно и безрезервно.

Према писању портала А1он, Румен Рудев је на састанку са амбасадорима и сталним представницима дипломатске мреже Бугарске у иностранству рекао да се билатерални односи између Скопља и Софије добро развијају, те да се превазилазе замрзнути конфликти и конфронтације из прошлости.

"Потписани Споразум о добросуседству практично је откључао врата Северној Македонији ка НАТО-у и ЕУ. Бугарска мора да буде и јесте држава која највише подржава Северну Македонију, то је наша дужност према нашој браћи у тој земљи, али јасно је да та подршка није безусловна и безрезервна. Треба да будемо искрени и јасни да поставимо наше црвене линије", истакао је Радев.

Према његовим речима, уколико се македонска страна залаже за ЕУ она мора да гради добросуседске односе.

"Имамо још посла у вези уџбеника, књига, медија, издаваштва и телевизије како би се очистило све оно што нас удаљава једне од других. Личне емоције не помажу у томе. Потребан је већи ангажман институција", додао је председник Бугарске.

Наводи да је додатна прилика за учвршћивање односа долазак председника Севене Македоније Стеве Пендаровског у Софију, која се најављује за септембар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи