Несрећа на броду хрватске компаније у јужном Атлантику, страдала двојица морнара

Хрватска компанија “Атлантска пловидба” објавила је да је у среду касно поподне дошло до несрећног случаја на броду АП “Дубрава” у јужном Атлантику, преноси ХРТ. У несрећи су повређена четири поморца. У саопштењу компаније наводи се да се очекује долазак хеликоптера с обзиром на то да због јучерашњих временских услова спасилачки хеликоптер није био у могућности да полети.

Двојица помораца не дају знаке живота, а двојица повређених су у стабилном стању, наводи ХРТ.

"Јучер, 17. српња у касним послијеподневним сатима тијеком обављања радних активности дошло је до несретног случаја на броду АП Дубрава због чега је брод прекинуо комерцијално путовање и скренуо ради хитног пружања медицинске помоћи према најближој луци Тубарао (Бразил), од које је у том тренутку био удаљен око 150 наутичких миља", објавила је дубровачка бродарска компанија путем Загребачке берзе.

Повређена су четири поморца - три хрватска држављанина и један украјински поморац. Одмах је затражена хитна медицинска помоћ од бразилских власти, обалске страже и морнарице.

Двојица повређених морнара су стабилно, а два члана посаде не дају знакове живота упркос континуираним мерама реанимације од посаде по упутствима лекара, наводе из "Атлантске пловидбе".

Заповедник, посада брода и компанија чине све како би што пре успели да искрцају повређене чланове посаде, истичу из "Атлантске пловидбе".

Напомињу да се очекује долазак хеликоптера с обзиром на то да због јучерашњих временских услова на мору, удаљености брода од обале и ноћи хеликоптер није био у могућности одмах да полети.

Брод ће по искрцавању повређених и обављању свих процедура у луци Тубарао наставити комерцијано путовање, наводи се у саопштењу.

"Компанија улаже све могуће напоре користећи све расположиве ресурсе како би унесрећене чим прије хоспитализирала и након проведеног лијечења вратила кући", закључује се у објави "Атлантске пловидбе".

Kако се наводи, компанија је изразила најискреније саосећање породицама погинулих.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи