Свађа на Туђмановом гробу

На десетогодишњицу смрти Фрање Туђмана, хрватски председник Стјепан Месић и бивши премијер Иво Санадер разменили тешке речи. Месић жели да полиција испита пословање Санадера и његових пулена у продаји акција ИНЕ мађарском МОЛ-у. "Месић почео и завршава мандат вицевима и лажима", рекао Санадер. Јадранка Косор: "Ја се не бих мешала."

Тензије пред хрватске председничке изборе не јењавају, па је у најновијој размени тешких оптужби председник Стјепан Месић "прозвао" бившег премијера Ива Санадера за "мутне радње" у процесу продаје акција компаније ИНА мађарском МОЛ-у, навевши да би тај случај требало да реши полиција.

Свега неколико дана пре обележавања десете годишњице смрти Фрање Туђмана, Месић је изјавио да би хрватски УСКОК, Уред за сузбијање корупције и организованог криминала, требало да испита бившег премијера Ива Санадера и бившег потпредседника владе Дамира Поланчеца како би хрватска јавност сазнала услове под којима је МОЛ купио акције ИНЕ.

"Још увек није познато шта је Хрватска том продајом добила, односно, о којем се новцу ради... Мислим да би било добро да УСКОК пита (Санадера и Поланчеца) шта је Хрватска добила продајом деоница", рекао је Месић.

Санадер му није остао дужан, па је председника упозорио да не призива полицију, "јер би УСКОК ускоро могао ускочити међу његове".

"За разлику од првог хрватског председника, председник Месић започео је, а изгледа и завршава свој мандат вицевима и лажима", рекао је Санадер на Мирогоју приликом полагања венаца делегације ХДЗ-а поводом десете годишњице смрти Фрање Туђмана.

"Мислим да му је пуно боље и паметније да не призива често УСКОК, јер би тај УСКОК ускоро могао ускочити међу њега и његове", рекао је Санадер.

"Поздравите га", рекао је Месић новинарима у Лексикографском заводу, где је присуствовао представљању последњег, 11. дела Хрватске енциклопедије.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи