Пожар на Зрћу под контролом, евакуисано 10.000 људи

На Зрћу је око 1 сат после поноћи избио пожар, због чега су посетиоци ноћних клубова на оближњим плажама евакуисани, преноси хрватски портал "Индекс". Око 10.000 људи је евакуисано. Након неколико сати борбе, ватрена стихија потпомогнута ветром стављен је под контролу, преноси хрватски "Тпортал". Из полиције је саопштено да је узрок пожара људски фактор.

Ватра је букнула у шуми иза клуба "Калипсо", али се клуб није запалио.

Ватра је гутала борову шуму, а гашење је отежавала јака грмљавина у том подручју. Како је рекла Маја Брозичевић, портпаролка Полицијске управе Личко-сењске жупаније, око 10.000 људи је евакуисано јер је у близини био "Fresh Island" фестивал. Нико није повређен, преноси Индекс.

Пут Паг-Новаља преко плаже Зрће затворен је за саобраћај.

Канадери су двосатним гашењем из ваздуха примирили силину пожара, а на терену је и даље шездесетак ватрогасаца с 25 ватрогасних возила.

Градоначелник Новаље Анте Дабо захвалио је припадницима цивилне заштите што су без жртава и повређивања успели да евакуишу хиљаде људи са фестивала на Зрћу у суседну увалу Катарела, а онда и до њихових апартмана и хотела. 

Узрок пожара људски фактор

Узрок пожара је људски фактор, односно отворени пламени, изјавио је заменик генералног директора Полиције Жељко Прша за РТЛ.

Прша је рекао да су стручњаци криминалистичким вештачењем утврдили с којег је места кренуо велики пожар на плажи Зрће.

"Узрок је људски фактор, односно отворени пламен", рекао је директор полиције.

Према првим истраживањима највероватније је реч о опушку који је бачен 20 или 30 метара од мора, крај плаже Цаска, а Прша каже да још нема приведених, али да имају доста очевидаца те да се с њима обављају разговоре.

Ватра је букнула у трави и проширила се и захватила борову шуму.

Полиција тек треба утврдити ради ли се о намерном подметању пожара или о случајном узроку.

Премда је пожар под контролом, ватрогасци ће на терену остати цели дан, а можда и целу ноћ због захтевности пожара. Ватра је заустављена на око 300 метара од угоститељског објекта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи