Нови председник СНВ-а: Настављамо борбу за друштво без дискриминације

Нови председник Српског народног вијећа (СНВ) у Хрватској, Борис Милошевић, изјавио је да ће наставити да се бори за остварење права српске заједнице у Хрватској, али и за то да хрватско друштво буде друштво без дискриминације.

Борис Милошевић је рекао да се сигурно наставља борити за остварење свих права српске заједнице у Хрватској, за сваког појединца у заједници, али и за цело друштво.

"Да буде боље, да буде друштво без дискриминације, да буде друштво једнаких", најавио је Милошевић у изјави за Танјуг, првој након што је, у суботу, изабран за новог председника Српског националног вијећа.

"Наша улога у хрватском друштву је да гради и спаја, а то може само ако сачувамо властито достојанство и остваримо искрен дијалог, 'без фиге у џепу', с већинским народом", истакао је Милошевић.

Жеља му је, истиче, да свој мандат искористи да унапреди рад те институције, што, како истиче, неће бити лако.

"И то, уз очување и наставак оних програма и активности који су показали добре резултате, уз могућа програмска освежења, реорганизацију организације како би боље искористили постојеће људске капацитете и привукли младе на ангажман", рекао је Милошевић.

Посебно важним сматра јачање сарадње с људима на терену, али и бољу сарадњу са братским, српским и другим мањинским организацијама, као и организацијама које нису нужно мањинске, али су блиске СНВ-u у гледиштима.

Милошевић је казао да преузимање вођења Српског народног већа, као водеће и кровне организације Срба у Хрватској, за њега представља велику част и огромну одговорност.

"Поготово што настављам рад Милорада Пуповца, који је ту институцију водио пуне 22 године, од самог њеног оснивања. Он више није председник, али наставља бити важан део тима као председник Савета СНВ-а, где ће помагати својим знањем и искуством", истакао је Милошевић.

У наредне четри године, како наводи, има времена да оствари неке своје идеје и визије развоја у сарадњи са осталим новоизабраним члановима руководства, његовим заменицама Драганом Јецков и Анетом Владимиров.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво