"Јута" саветује туристима да не отказују летовање у Грчкој

Ситуација на Халкидикију се стабилизује после невремена у којем је погинуло шест особа, међу њима и двоје деце. Шесторо повређених српских туриста пуштено је кућама, а тринаестогодишња девојчица која је задржана у солунској болници се опоравља. У туристичким агенцијама наводе да наши грађани нису тражили да прекину летовање, а за сада нема ни отказивања аранжмана.

Последице невремена већ су отклоњене, постоје услови за летовање и агенције нису у обавези да враћају новац, речено је у Националној асоцијацији туристичких агенција.

Из "Јуте" саветују туристе који су већ у Грчкој да наставе своје летовање, а они који су се запутили да не отказују путовања јер за тим нема потребе.

Један од оних који настављају летовање је и Саша. "Ништа се није променило за мене. Остајем овде још четири-пет дана, видећу. То је била ћуд природе, шта друго да кажем", навео је Саша.

Север Грчке у среду увече је погодило разорно невреме. Олуја праћена јаком кишом и грмљавином носила је све пред собом, а вода је навирала и у апартмане.

Туристкиња из Немачке Екатерина Јаноју рекла је да су се веома уплашили, нарочито због снажног ветра.

"Сећам се да је олуја дошла изненада, чуо сам звук ветра како пролази кроз врата, ужасно је био јак. Није било струје, гаса, ничега", каже Радо Флорин, туриста из Румуније.

Да је било стресно сагласна је и Адријана из Србије. "Људи су вриштали, као и деца дозивајући родитеље. Заиста је било лоше", навела је Адријана.

Погинуло је седам страних држављана, а више од 120 је повређено. Тринаестогодишња девојчица из Србије смештена је у солунску болницу.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво