Прави Заев, лажни Порошенко и фотографије Ангеле Меркел

Македонски премијер Зоран Заев слао је лажном украјинском председнику Петру Порошенку фотографије Ангеле Меркел, објавили су медији у Македонији, дан пошто је у тој држави објављена вест да је група руских комичара "убедила" Заева да комуницира са шефом НАТО-а Јенсом Столтенбергом и украјинским председником Петром Порошенком.

"Као што сам добио слике са параде украјинске војске од лажног председника Порошенка ја сам слао слике Меркелове и слично. Не знам тачно са ким сам комуницирао", рекао је Заев.

Заев је у уторак признао да је у три наврата, у протеклих годину дана, телефоном разговарао са лажним бившим украјинским председником Петром Порошенком и првим човеком НАТО-а Јенсом Столтенбергом, али је одбацио могућност да због садржаја тих конверзација поднесе оставку.

"Жртва сам своје отворености за комуникацију", рекао је Заев, наводећи да је "било пропуста у процедурама", али да нико из његовог кабинета због тога неће сносити одговорност.

Суштински, Заев је у три наврата са лажним Порошенком и Столтенбергом разговарао о кључним политичким питањима у Македонији, укључујући ситуацију пред референдум о имену те државе, руском утицају у Северној Македонији и статусу канонски непризнате Македонске православне цркве.

"Исти преваранти су успели ово да ураде са француским председником Емануелом Макроном, а преварили су и бившег британског министра спољних послова Бориса Џонсона, грузијског председника Михаила Сакашвилија, генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга, такође и турског председника Реџепа Тајипа Ердогана", рекао је Заев медијима и нашалио се да је макар "у добром друштву".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво