Велика заплена оружја и муниције у Црној Гори

Полиција у Никшићу и Подгорици, у одвојеним активностима, претресима на територији оба града пронашла је и одузела 20 комада оружја, 926 комада муниције и друге предмете. Четири особе су привели, а против једне су поднели кривичну пријаву.

У саопштењу Управе полиције Црне Горе каже се да су службеници ЦБ Подгорица су предузимајући активности у циљу појачане контроле безбедносно интересантних лица претресима на више локација пронашли и одузели 13 комада ватреног оружја (од чега две аутоматске пушке, пет пушака и шест пиштоља), 778 комада муниције различите врсте и калибра, као три оквира, две опруге, осам затварача и два гасна цилиндра за аутоматске пушке, прибор за чишћење и мобилни телефон.

Осим тога, службеници Центра безбедности Никшић су предузимајући мере и радње из своје надлежности у циљу проналаска оружја и експлозивних материја у илегалном поседу, на три локације пронашли и одузели седам комада оружја и муницију.

"Претресима локација које користе М.Ђ. (56), Р.К. (48) и Р.К. (78), сва лица из Никшића, службеници ЦБ Никшић су пронашли и одузели пушку италијанске производње, три ловачке пушке, револвер, ваздушну пушку марке 'ИЖ 38', ловачки карабин и 148 комада муниције различите врсте и калибра",  наводи се у саопштењу.

О догађају је обавештен надлежни државни тужилац који је наложио да се против Р. К. (78) поднесе кривична пријава због сумње да је починио кривично дело недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Пронађено и одузето оружје биће упућено у Форензички центар ради вештачења након чега ће се тужилац изјаснити о правној квлаификацији дела у односу на пронађено оружје код друга два лица.

Из Управе полиције су подсетили да је полиција у Плаву и Никшићу претходних дана пронашала и одузела 15 комада оружја, већу количину муниције и експлозивне материје. Против два лица је поднета кривична пријава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво