Заев би да буде и министар финансија

Премијер Северне Македоније Зоран Заев коментарисао је, у интервјуу за телевизију Сител, предлог о реконструкцији његове владе и истакао да је одлучио да поред премијерске позиције преузме и функцију министра финансија како би, како је рекао, додатно поспешио јачање економије.

Парламент Северне Македоније данас ће расправљати о предлогу македонског премијера Зорана Заева о реконструкцији владе, која је била најављена током кампање за председничке изборе у тој земљи.

Македонски премијер и лидер владајућег Социјалдемократског савеза најавио је да ће реконструисати политичко и партијско руководство након резултата на председничким избора на којима је победио кандидат владајуће коалиције Стево Пендаровски, али са тесном разликом у односу на кандидата опозиционог ВМРО-ДПМНЕ Гордану Сиљановску-Давкову.

Заев је у интервјуу најавио повећање плата, док је за 2020. годину најавио и повећање пензија.

Прошлу годину је оценио као годину која је, како каже, била посвећена интеграцијама, док је фокус у 2019. на економији и њеном развоју.

Премијер Северне Македоније очекује да до краја 2019. године његова земља постане пуноправна чланица НАТО-а и током децембра отвори прва поглавља у преговорима са Европском унијом.

На питање новинара да ли је могуће ново одлагање чланства те земље у ЕУ, Заев каже да је сасвим сигуран да ће његова земља у октобру добити датум о преговорима са ЕУ, и отворити прва поглавља током децембра.

број коментара 0 Пошаљи коментар