Додик се састао са Лукашенком у Минску

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик састао се у Минску са председником Белорусије Александром Лукашенком који је рекао да Белорусија и БиХ могу имати много развијеније односе и да је у вези са тим веома значајна посета Додика, објавила је Белта, преноси РТРС.

Белоруски председник је нагласио да је почаствован због посете Додика Минску, подсетивши на њихов сусрет пре 19 година у Израелу.

"Жалосно је што се ретко састајемо, али је добро да смо се коначно срели и то у право време", нагласио је Лукашенко.

Додик је изјавио да цени напоре Лукашенка који чини све да Белорусија буде стабилна и просперитетна земља.

На састанку са новинарима, Додик је изјавио да је са Лукашенком разговарао о билатералној сарадњи, контакту у области нових технологија, а фокус је био и на политичким питањима.

"Заједничко мишљење је да је најважнија стабилност", истакао је Додик.

Захвалио је белоруском председнику на позиву да присуствује церемонији отварања Европских игара на којим учествује и тим из БиХ.

Додик је пожелио успех белоруском тиму на предстојећим спортским такмичењима и пренео Лукашенку своје утиске о Минску, нагласивши да је леп и чист град.

Милорад Додик се претходно састао са председником Владе Белорусије Сергејем Румасом, са којим је разговарао о сарадњи две земље.

Додик и Румас су оценили да је потребно унапредити сарадњу БиХ и Белорусије, као и да за то постоје све претпоставке.

Саговорници су посебно нагласили потребу економске, привредне и културне сарадње, указавши на огроман туристички потенцијал и БиХ и Белорусије, где се отварају могућности за успешну сарадњу на обострану корист.

Састанку су премијером Белорусије присуствовали су и саветници хрватског и бошњачког члана Председништва БиХ Дамир Џанко и Славен Ковачевић.

Додик се састао и са потпредседником Владе Белорусије Игором Лишенком.

Додик је данас започео је тродневну посету Белорусији.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво