Црногорски глумац вређао Србе

Зоран Вујовић, глумац Црногорског народног позоришта, објавио је на свом "Фејсбук" профилу низ увреда и псовки на рачун српског народа. Oпозициона странка Права Црна Гора тражи да Вујовић буде процесуиран за говор мржње и да буде отпушен из тог позоришта. Објава Зорана Вујовића лични је став и његова лична одговорност и не одражава на било који начин ставове ове институције, саопштено је из Црногорског народног позоришта.

Зоран Вујовић је, поред осталог, написао да су Срби "ништавила, незналице, изроди, смећари..."

Права Црна Гора оценила је да његови наводи представљају излив класичног фашизма, расизма и "повампирења најгоре међубратске мржње" од стране човека којег, како подсећа, финансирају сви грађани Црне Горе, "па и Срби којима псује мајку и најбруталније вређа".

"Након Мирне Никчевић, па и овог срамног и скандалозног иступа, јасно је да није реч о изузецима, већ очигледно о надовезивању на анти-српску кампању коју је покренуо председник Црне Горе Мило Ђукановић, са инсистирањем на отимању црквене имовине", наводи се у саопштењу Праве Црне Горе.

Та странка је позвала тужилаштво хитно реагује на овај говор мржње и испита и процесуира глумца Зорана Вујовића, јер уколико се то не деси, то ће како упозорава значити да ова реторика има печат званичне Црне Горе.

Такође је позвала и челнике Црногорског народног позоришта, државне институције културе, да хитно покрену дисциплински поступак против Вујовића и прекину његов ангажман у том позоришту, јер би, како истиче, након оваквих фашистичких испада његов даљи останак у овој институцији значило да и та институција има исти став.

Док се то не деси, док глумац Вујовић не прекине ангажман у институцији коју финансирају грађани Црне Горе, па и Срби, Права Црна Гора позвала је све Србе и све цивилизоване људе који долазе у позориште, да бојкотују Црногорско народно позориште.

"Лични став Вујовића" 

Објава Зорана Вујовића на приватном Фејсбук профилу је лични став и његова лична одговорност и не одражава на било који начин ставове ове институције, саопштено је из Црногорског народног позоришта, преноси ЦДМ.

Како су навели у том позоришзу њихове званичне ставове и све информације о тој установи саопштавају њихова управа и пи-ар служба у директној комуникацији са медијима, путем званичних саопштења, као и путем веб сајта и официјелне Фејсбук странице.

"Узевши у обзир чињеницу да Зоран Вујовић свој став није Изнео у име Позоришта, нити је ЦНП поменуо у било ком контексту, као и да се ЦНП не може бавити личним ставовима
запослених, одбацујемо свако злонамерно повезивање ове институције са објавом Вујовића", поручили су из црногорског народног позоришта.  

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво