Мета запретио да ће извести војску на улице

Албански председник Илир Мета рекао је на састанку са амбасадорима земаља чланица ЕУ да ће у својству врховног команданта извести војску на улице, ако се покуша са одржавањем локалних избора 30. јуна, које је одложио, преноси Бугарска национална телевизија (БНТ).

Како наводи албански лист Шћип, албански председник је рекао да је добио информације од страних служби да ће бити изазвани нереди на улицама градова у Албанији уколико дође до одржавање избора и да он као шеф државе не може то да прихвати.

Састанак који је Мета одржао са амбасадорима земаља чланица Европске уније трајао је два сата и био је посвећен политичког кризи у земљи, посебно његовој одлуци да одложи изборе.

Мета је раније данас послао писмо амбасадорима, објашњавајући разлоге о одлагању избора, притом додајући да "Албанци неће гласати 30. јуна". 

У писму је оценио поступак владајуће албанске странке Социјалистичке партије о његовом опозиву као државни удар.

Између осталог, Мета је обећао да ће покушати довести премијера албанске државе Едија Раме и лидера главне опозиционе странке Демократске партије Љуљзима Баше за преговарачки сто, како би се пронашло решење.

Ако успе у томе, како се наводи, замолиће опозицију да одустане од заказаног протеста „уједињене албанске опозиције" заказаног за 21. јун.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво