Локалне власти премештају мигранте из центра Бихаћа

Власти Унско-санске жупаније започеле су премештање миграната из средишта Бихаћа на локацију Вучјак, недалеко од границе са Хрватском. Становници Бихаћа за данас су најавили протест у центру града због мигрантске кризе.

Наводи се да се мигранти противе новом смештају који се налази на бившем одлагалишту отпада због чега су противљење тој локацији изразили и представници међународних институција.

Хина преноси да су мигранти које су представници полиције Унско-санске жупаније почели да одводе из центра града из импровизираних насеља и приватних објеката, након извесног времена покушали да се врате у Бихаћ, у чему су их спречили припадници полиције који више не дозвољавају повратак у центар града.

"Изместили смо људе који су боравили у малим шаторима на јавним површинама у граду без икаквих услова или су без идентификационих докумената изнајмљивали приватни смештај", рекао је портпарол МУП Унско-санске жупаније Але Шиљдедић.

Шиљдедић је навео и да је на локацију Вучјак одведена група људи који су изазивали изгреде.

Наводи се да су на локацији Вучјак постављени шатори, као и да се тек успоставља инфраструктура, снабдевање водом и електричном енергијом, као и санитарни чворови.

Полиција наставља да проверава објекте у ценртру Бихаћа у потрази за мигрантима који се не налазе под надзором власти.

Запечаћени објекти у којима су мигранти боравили

Како су известили локални портали, запечаћено је неколико објеката у којима су били мигранти.

Градоначелник Бихаћа Шухрет Фазлић рекао је да је овај град препуштен самом себи у борби са мигрантима.

"Ми смо последњих десет дана дословно прегажени овде. У Бихаћу су више од 20 одсто од укупне популације мигранти", рекао је Фазлић.

Наводи се да се по проценама власти на подручју Унско-санске жупаније налази око 8.000 миграната.

Мисија УН у Босни и Херцеговини успротивила се успостављању мигрантског центра на локацији Вучјак, а наводи се да су се раније премештању миграната на ову локацију успротивили и Хрвати из насеља Заваља, Скочаја, Ведрог Поља и Жегара, који су у писму затражили и подршку Хрватског сабора.

Становници Бихаћа за данас су најавили протест у центру града због мигрантске кризе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи