Рама: Када председник полуди, у име народа реагује парламент

На дневном реду албанског парламента је захтев владајуће странке Социјалистичке партије за импичмент председника Иљира Мете. Албански премијер и лидер владајуће Социјалистичке партије Еди Рама поручио је да одлука председника о одлагању локалних избора у тој држави до сада непознат чин у историји светског владања.

Рама је нагласио да је парламент дужан да реагује у име народа када председник "полуди", оцењујући да је Мета изгубио право да остане у канцеларији шефа албанске државе.

"Иљир Мета је преузео корак који је непознат у историји светског владања. Потписује указ о изборима па га поништава. Ако свет уђе у логику Иљира Мете, тако да би сваки потпис неког ауторитета могао бити повучен, не би постојала држава, правила, смернице, већ цео свет би био једна велика гунгула", нагласио је Рама а преноси портал а1он.

Албански премијер је казао да ће овај чин албанског председника остати само ружно и неодговорно дело које не може да се прихвати и толерише.

"Председник је изгубио право да остане у канцеларији председника Републике све док је моћ народа у парламенту и све док парламент има право да реагује у име народа уколико председник полуди", поручио је Рама.

Он је оптужио опозицију да се плаши да изађе испред народа, да се плаши од избора, одмеравања политичких снага и правосудних реформи.

Албански председник Иљир Мета прошлог викенда је поништио указ о одржавању локалних избора у тој земљи, заказаних за 30. јуна, јер, како је навео, то је био једини начин да се смире политичке тензије које би могле да ескалирају у грађански конфликт.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво