Додик одбио да прими немачку амбасадорку – радила на "штету Срба"

Председавајући Председништва Босне и Херцеговине, Милорад Додик, обавестио је амбасадорку Немачке да не може да је прими у опроштајну посету.

Милорад Додик није примио амбасадорку Немачке у Сарајеву Кристијан Хоман у опроштајну посету, наводи Кликс.

Додик је у писму амбасадорки оценио да су њени јавни иступи и дипломатске активности били политички обојени, субјективни и дипломатски непримерени, а обећао је да ће о томе "обавестити и највише представнике Немачке.

"Поред тога, као амбасадор Савезне Републике Њемачке у Босни и Херцеговини у протекле више од три године радили сте на штету српског народа и Републике Српске, а тиме и против саме Босне и Херцеговине и њеног Уставом предвиђеног уређења. Као представник земље, која на овим просторима носи тешко хисторијско бреме, очекивано је било да покажете више разумијевања и дипломатског сензибилитета у Вашем раду", написао је председавајући Председништва БиХ.

Напоменуо је како високо цени напоре Немачке да својим искуствима и помоћи допринесе процесу помирења и изградње трајног мира на целом простору Балкана.

Додик ипак, пише на крају писма, са жаљењем констатује да она није били адекватан представник такве Немачке.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво