Комшић се оградио од Додиковог рапорта Вулину

Хрватски члан Председништва БиХ Жељко Комшић оградио се од, како каже, "сервилног и недостојног чина", председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика због рапортирања српком министру одбране Александру Вулину у Бањалуци. Додаје да о преласку миграната из Србије у БиХ треба разговарати са председником Србије Александром Вучићем.

Оцењујући то понижавајућим, Жељко Комшић је за сарајевске Вијести рекао да је невероватно да председавајући Председништва БиХ рапротрира "обичном министру одбране друге државе који га је данас вербално потапшао и похвалио за блокирање и одбијање решења мигрантске кризе у Босни и Херцеговини"

"Као члан Председништва ограђујем се од овог сервилног и недостојног чина. Док је био председник мањег босанско-херцеговачког ентитета донекле се могла схватити оваква пракса да беспоговорно слуша представнике српске власти, али је време да научи да је сада део колективног шефа државе", рекао је Комшић.

Очито је, каже, да ћемо о спречавању илегалних прелазака миграната из Србије морати детаљније да разговарамо са председником Србије Александром Вучићем.

"Уместо да спречава илегални прелаз миграната у Босну и Херцеговину српски министар одбране даје себи за право да коментарише одлуке Председништва Босне и Херцеговине о употреби Оружаних снага Босне и Херцеговине. Да Вучићев министар и доиста ради свој посао и спречава илегални прелазак миграната из Србије у БиХ уопште не би било потребе да се разматра ангажман Оружаних снага БиХ на граници са Србијом, нити би икада колеги Додику пало на памет да први предлажи нешто попут тога", рекао је Комшић.

Вулин и Додик састали су се данас у Бањалуци.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво